Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is kostenbesparend voor u als werkgever.
Werken aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers opdat ze het meest productief zijn.
Wat is duurzame inzetbaarheid?

Dit houdt in dat medewerkers zowel fysiek, mentaal als emotioneel in staat zijn om hun werk goed uit te voeren en gemotiveerd zijn om dit te blijven doen. Daarnaast hebben zij de vaardigheden en kennis om zich aan te passen aan veranderingen binnen hun werk en de arbeidsmarkt, zodat zij ook in de toekomst waardevol blijven voor u als werkgever.

Duurzame inzetbaarheid gaat dus verder dan alleen het behouden van een baan, het gaat ook om het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, gezond blijven en met plezier blijven werken. U als werkgever speelt hierbij een belangrijke rol door te investeren in de gezondheid, ontwikkeling en betrokkenheid van uw medewerkers.
Kortom, duurzame inzetbaarheid draait om het creëren van een win-winsituatie waarbij zowel u als werkgever en werknemers profiteren van een gezonde en productieve werkrelatie die duurzaam is voor de lange termijn.

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk?

Het is belangrijk dat u als werkgever blijft investeren in de ontwikkeling en groei van uw medewerkers, zodat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en aanpassen aan veranderingen in de organisatie of de maatschappij. Dit zorgt voor een hogere betrokkenheid en motivatie van werknemers, wat uiteindelijk leidt tot een hogere productiviteit en lagere verzuimcijfers.
Daarnaast kan duurzame inzetbaarheid bijdragen aan het behouden van ervaren medewerkers binnen de organisatie. Door te investeren in de ontwikkeling en gezondheid van medewerkers, kunnen werkgevers ervoor zorgen dat zij gemotiveerd en tevreden blijven en niet voortijdig de organisatie verlaten.

Kortom, duurzame inzetbaarheid is belangrijk omdat het zowel de werknemers als de organisatie ten goede komt. Het zorgt voor een gezonde en productieve werkomgeving waarin medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en waarin verzuim en verloop worden verminderd. Dit draagt bij aan het behalen van de doelstellingen en het succes van de organisatie.

Voordelen voor u als werkgever
– Betere balans tussen werk én privé
– Meer werkgeluk
– Hogere productiviteit

Voordelen voor de werknemer
– Betere balans tussen werk én privé
– Meer werkgeluk
– Minder stress
– Hogere productiviteit
– Betere vitaliteit